Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

Op 10 juni 2014 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) aangenomen door de Eerste Kamer. Daarmee gaat het arbeidsrecht flink veranderen in de komende jaren. Een aantal wijzigingen gaat al per 1 januari 2015 in. Deze wijzigingen hebben voor u als ondernemer mogelijk ingrijpende consequenties. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent en uw arbeidscontracten aanpast naar de nieuwe wetgeving.

De Wet Werk en Zekerheid is bedoeld om het ontslagrecht sneller en goedkoper te maken, de rechtspositie van flexwerkers te versterken en meer mensen uit de WW aan het werk te krijgen. Al per 1 januari 2015 verandert er een en ander op het gebied van tijdelijke contracten met betrekking tot concurrentiebeding en proeftijd. Nieuw is een aanzegtermijn, een maatregel die een werkgever veel geld kan kosten. Per 1 juli 2015 worden de wijzigingen aangaande transitievergoeding, ontslagrecht en ketenregelingen van kracht.
Download Whitepaper.

Indien u inhoudelijk meer wilt weten of hulp wenst bij het opstellen van documenten zijn wij u natuurlijk graag van dienst.