Begrip ZZP’er

CartoonZZP03Er is op dit ogenblik veel discussie over de ZZP’ers, VAR-wuo verklaringen die worden ingetrokken. Termen als schijnconstructies, schijnzelfstandige, verkapt dienstverband, gezagsverhouding vliegen je om de oren. Discussies over het feit of een ZZP’er nu een zelfstandige werknemer is of toch een echte ondernemer. Kortweg wij helpen u verder op weg, want misschien is de Flex-bv wel een optie voor u ?

Is er een verschil tussen een ZZP’er en een eenmanszaak ?

Een ZZP’er is gewoon een naam voor iemand die werkt zonder personeel en heeft geen enkele juridische basis. Een ZZP’er kan werken vanuit een eenmanszaak, vof, bv, coöperatie of wat voor rechtsvorm dan ook. Het verschil tussen een ZZP’er en een eenmanszaak is dat een eenmanszaak een duidelijke omschreven ondernemingsvorm is en een ZZP’er een modeterm voor ondernemers of zelfstandigen zonder personeel, ongeacht de rechtsvorm.

Veel ZZP’ers zien de administratie vaak als een sluitstuk van de onderneming en ervaart dit als een noodzakelijk kwaad, m.a.w. boekhouden is zelden de grootste hobby van een ZZP’er. De boekhouding is een ondergeschoven kindje en soms wordt verzuimd optimaal gebruik te maken van geldende (fiscale) voordelen.

CartoonZZP02Geld verdienen begint bij een goede administratie. Dat betekent veel meer dan het bijhouden van uren/kilometers of het doen van een tijdige en juiste belastingaangifte. Hebt u bijvoorbeeld gedacht aan de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) voor de btw ? Maakt u gebruik van fiscale faciliteiten in de Inkomstenbelastingsfeer, zoals de Startersaftrek, Zelfstandigenaftrek, Willekeurige afschrijvingen en MKB-winstvrijstelling ? Wij onderzoeken uw financiële mogelijkheden in uw specifieke situatie.

De 5 valkuilen van de zzp’er
Ondernemen is in één woord geweldig. Zolang u maar zorgt dat u de randvoorwaarden rondom uw bedrijfsvoering goed hebt geregeld.
Als u deze vijf valkuilen vermijdt – wij vertellen u meteen ook hoe – kunt u zich focussen op geld verdienen.

Zo haalt u als zzp’er geld uit de crowd
Ook voor zzp’ers is crowdfunding een goede manier om aan geld te komen. U creëert CartoonZZP01immers niet alleen kapitaal, maar ook een groep ambassadeurs voor uw bedrijf. Zelf een crowd vergaren is lastig. Daarom is het handig om u aan te sluiten bij een community.
De tips voor succesvolle crowdfunding