Foxit (PDF) Reader

Foxit Reader is een gratis applicatie voor het openen en bekijken van PDF-bestanden. Normaal gesproken open je deze documenten met Adobe Reader maar Foxit Reader is een prima alternatief. Het is een lichte, maar uitgebreide PDF reader, die sneller opstart dan het logge Adobe Reader. Foxit heeft ook browser plugins om PDF te bekijken in onder andere Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Ook kunt u met Foxit Reader pdf’jes maken.

Foxit Reader biedt veel mogelijkheden die Adobe ook heeft. Onder andere de opties om formulieren in te vullen, pdf-bestanden te signeren (ook met DocuSign) en notities en commentaren in te voegen. Verder kunt u pdf’jes direct delen met anderen via mail, Evernote, Facebook en Twitter.

Wat opvalt aan Foxit Reader (voorheen Foxit PDF Reader) is het aantal gereedschappen bovenin het scherm. Dit verraadt al dat de software heel wat meer in huis heeft dan Adobe Reader. Laatstgenoemde is namelijk slechts een ‘lezer’, terwijl Foxit Reader bewerkingsfuncties aan boord heeft. Je plaatst eenvoudig annotaties (opmerkingen) in de tekst en delen ‘aanstrepen’, ofwel een kleurtje geven, is ook geen probleem.

Foxit Reader is snel, overzichtelijk en handig. Het plaatsen van aantekeningen is een goede toevoeging die vooral effectief blijkt bij presentaties. Het is natuurlijk wel jammer dat sommige functies om een opwaardering van Foxit Reader vragen. Is het pakket uiteindelijk beter dan Adobe Reader? Ja, het is een uiterst aangenaam en vooral een bruikbaar pakket.

Download.