Uw huis energiezuiniger binnen handbereik

Wilt u uw huis energiezuiniger maken, maar houden de hoge kosten u tegen? Om u te helpen is het Nationaal Fonds Energiebesparing opgezet. Door geld te lenen van dit fonds kunt u investeren in uw huis en besparen op uw energierekening.
Meer informatie over het fonds >
Doordat het btw-tarief op de arbeidsuren van het installeren van een zonnepanelen is verlaagd, u betaalt nu maar 6% btw in plaats van 21%.

Daarnaast heeft de Belastingdienst op 08-11-2013 bekend gemaakt dat het voor particulieren mogelijk is om de BTW op zonnepanelen terug te vragen. Door deze beide maatregelen wordt de terugverdientijd enorm verkort. Voorkom wel een naheffing door de belastingdienst, door de juiste procedure te volgen.

Wij kunnen u ook helpen met onze speciale BTW-TeruggaveService. U kunt het zelf regelen met ons stappenplan of wij verzorgen het volledig voor u.

Installatie van zonnepanelen wordt gezien als verbetering van je huis. Als je voor deze investering een lening afsluit, kun je de rente opvoeren als aftrekpost. Ook kun je in je (bestaande of nieuwe) hypotheek extra ruimte opnemen voor zonnepanelen. De rente daarvan is ook aftrekbaar. Meer informatie op de site van de belastingdienst.